dilluns, 23 de febrer del 2015

El Renault Captur ja torna a concursar a la regata.

Després de la parada tècnica a Wellington el Renault Captur continua navegant, a perdut distàncies i posicions, ja que ara va 6è enlloc de 4t.

Opinió personal: Em sembla interessant que ningú abandoni la regata perquè quants més participants més competivitat, malauradament Hugo Boss ha hagut d'abandonar

De moment el Cheminées Poujoulat segueix en la primera posició, altres com Neutrogena, de moment van en segona posició, i destaca Hugo Boss, que va en la ultima posició, la vuitena.

Crec que per molt que encara no hagi acabat la cursa Cheminées Poujoulat va molt bé.

Moment per escapar

Moment per escapar

Cheminées poujoulat manté el lideratge navegant 21 milles més a l'est que el seu principal competidor, Neutrogena. La diferència, minúscula, la marca la velocitat mitjana de Bernard Stamm i Jean Le Cam que en les darreres hores ha estat de 18 nusos enfront dels 17'3 de Guillermo Altadill i José Muñoz.


Comentari:Crec que Neutrogena està fent un treball excel·lent, tot i no estar en primer lloc crec que ho està fent molt bé i que encara queda molta cursa per davant, pot passat qualsevol cosa.





Seguim el Neutrogena




Seguim el Neutrogena desde el principi de la regata Barcelona World Race. Som 4 alumnes del Siparets2 de Parets del Vallès. Estem convençuts de que el Neutrogena farà una bona regata i imposarà els seus coneixements sobre la mar i el velam. Els seus dos navegants Guillermo Altadill i Josè Muñoz s'han preparat molt bé per intentar acabar aquesta regata tant important pel seu historial nàutic . Tot i les complicacions que han tingut I les errades tècniques del mode sigilós, l'estrategia els hi ha sortit bé.

Comentari: M' alegra saber que no sóm l' unic equip convençut de que Neutrogena és un gran equip amb grans coneixements de navegació, crec que té moltes possibilitats de guanyar.



Una errada tècnica priva el Neutrogena del mode fantasma davant els seus rivals

El mode fantasma no va funcionar com devia per al Neutrogena. Els altres vaixells van poder rebre les seves posicions en l'Informe de Posicions durant les 24 hores en què el vaixell se suposava invisible per a la resta de la flota i el públic (informes de posicions del 16 de gener a les 9:00 UTC, 14:00 UTC, 19:00 UTC; i 17 de gener a les 5:00 UTC). Això va ser a causa d'un problema tècnic que està ara solucionat. La Direcció de Regata s'ha disculpat per aquest problema tècnic davant Guillermo Altadill i José Muñoz i està estudiant les opcions de compensació.


Comentari: Crec que els hauries de recompensar fent que poguessin tornar a posar el mode fantasma.